• maltepe üniversitesinde okuyan arkadaşımın anlattıkları ve ricası üzerine başlığı açıyorum.

    "maltepe üniversitesi zam konusunda orantısız davranmaya devam ediyor.

    geçtiğimiz sene, öğrenim ücretlerine %150 zam yapılmış fakat öğrencilerin tepkisi nedeniyle kısmen de olsa geri çekilmişti, ancak buna rağmen kayıt ücretleri 300k'ları bulmuştu, bu ücretler türk öğrencilere özel, bir de işin yabancı öğrenci boyutu var; bu arkadaşlara herhangi bir sınava girmeden istedikleri fakültede öğrenim görme hakkı veriliyor ve biz türk öğrencilerin yarı fiyatına!

    2024-2025 öğretim yılı için öğrencilere kayıt yenileme mesajı gönderilmiş ve %75 zam yapılarak 521k istenmiş, enflasyon oranından dahi yüksek oranda zam yapılmıştır.

    üniversitenin öğrenci sayısı her geçen gün azalmaktadır. bölümlerin 1. sınıflarında 15-20'şer kişi bulunmakta, her geçen yıl öğrenci sayısı azalmaktadır.

    okul öğretim ücretlerini düşük tutup, öğrenci sayısını artırarak itibarını koruyabilecekken aksi yönde kararlar almakta ve uygulamaktan çekinmemektedir."
  • türkiye'de artık yeni bir ekonomik sistem var. bu da onun sonuçlarından biri. işte yeni sistemimiz:

    (bkz: kör tuttuğunu topal yakaladığını)
  • yabancılar yarı fiyatına gidiyor ne demek ? siz salak mısınız aq ? mahkemeye gidin hakkınızı arayın, protesto edin. bir şey yapın. hiç bir şey yapamıyorsanız gidin duvarları falan boyayın. kendi ülkenizde parayala 2. sınıf vatandaş olmayı nasıl kabul edersiniz ?
hesabın var mı? giriş yap